Intercoiffure World Congress Japani 

Hiusalan huippujen yhdistyksen Intercoiffure Mondialin maailmankongressi järjestettiin tällä kertaa Japanin Osakassa. Uniquen Annika ja Anna ovat jäseniä tässä hiusalan ritarikunnassa ja täten pääsivät mukaan kongressiin johon vain yhdistyksen jäsenet olivat kutsuttuna. Japanin kolmanneksi suurin kaupunki Osaka, ei itsessään ole mikään kovin kaunis kaupunki. Onneksi korkeiden rakennusten väliin on rakennettu pieniä puistoja ja tehty vehreitä istutuksia jotka toivat kotoisuutta tähän loppumattomaan lasin ja betonin peittämään kaupunkiin. Osakassa kuten muissakin Japanin suurissa kaupungeissa roskaaminen ja tupakointi ulkona on rangaistava teko josta voi seurata sakot. Pelottavalta kuulostavat ukaasit ymmärtää kun saapuu kaupungin keskustaan ja näkee sen ihmismassan. Jos kaikki heittäisivät purkkansa maahan, ei kuukauden päästä asfalttia näkyisi lainkaan.Yli 1000 kampaajaa ympäri maailman kokoontui kolmeksi päiväksi yhteen.

Kongressihotellina toimi Righa Royal hotelli, joka oli varmasti valikoitunut hotelliksi isojen kongressitilojen vuoksi. Se sijaitsi hieman sivussa keskustassa mutta toimi tähän käyttöön hyvin. Matkalla oli päiviä jolloin emme edes poistuneet hotellialueelta.

 
Kongressin aikana saimme kuulla ja nähdä kuinka tulevaisuuden hiusharjoissa on sisäänrakennetut tietokoneet jotka analysoivat hiuksen värin ja kunnon. Peilipaikkoihin on sisäänrakennettu tietokoneet joiden avulla pystyy suunnittelemaan asiakkaan  peilikuvaan sopivan hiusmallin ja värin. Peili osaa kertoa tarkat värireseptit ja ohjeistaa tuotteiden käytössä, niin että asiakas saa tietysti kaiken tämän tiedon myös omaan puhelimeensa kotiin vietäväksi.
Iltajuhliin valmistautuessamme nauroimme, että nyt sitä yhdistyksen vaatimaa mestarillista ammattitaitoa tarvitaan kun aikaa oli välillä vain 30 minuuttia pukeutua, meikata ja kammata.


Kongressin aikana näimme uskomattoman määrän esityksiä japanilaisen kulttuurin ja hiusmuodin saralta. Hiusnäytöksiä oli mm: Espanjalta, Chileltä, Bulgarialta, Japanilta ja eri maiden kouluttajilta. Suomen jaostolta ei ollut omaa hiusnäytöstä vaan Pohjoismaiden taiteellinen tiimi teki näytöksen yhdessä. Budjetti oli tälläkin kertaa yli 30 000€! Huh! Näytöksen nimi oli Reflection. Sitä kehuttiin raikkaaksi ja rohkeaksi.

Unique Hairdressingin oma Anna pääsi myös lavalle. Hän oli tekemässä hiusnäytöstä yhdessä junior jäsenten kanssa. Tämä näytös oli saanut inspiraationsa Japanilaisesta Manga kulttuurista. Anna koki näytöksen tekemisen antoisaksi ja tosi jännittäväksi. Olihan häntä katsomassa yli 1000 huippukampaajaa ympäri maailmaa!

Viimeisenä päivänä matkasimme Kiotoon. Tutustuimme shintolais- ja budhalaistemppeliin sekä kävimme kolmessa eri puutarhassa. Upeita paikkoja!Unohtumaton kokemus maailmankongressi ja Japani. Valitettavasti vapaa-aikaa oli niin vähän, että monta asiaa mitä olisi haluttu päästä näkemään jäi kokematta. Näin muutaman päivän kokemuksella suosittelemme ehdottomasti Japanin matkaa suunnitteleville vierailemaan useammassa kaupungissa. Sillä jokaisessa on se oma fiiliksensä!

Kiitos koko Suomen tiimille! Erityiskiitos huonetovereillemme, mukavasta matkaseurasta!

Anna ja Annika

Kategoria(t): Hiukset, Koulutus, Matkustus, Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s