Arkikampaushaaste vk5

Mulle sattuikin sitten sopivasti joulunalusviikko kampausten tekemiseen, joten kaiken hössötyksen välissä oli ihan hauska ottaa vähän välimatkaa jouluun ja kuvata vessaselfieitä 😀 

Hiukseni ovat päässeet tässä huomaamatta taas vähän venähtämään ja pidänkin niitä aika paljon arjessa kiinni. Aikaisemmin minua häiritsi hiusteni pörröisyys, vaikka kuinka paljon käytän jälleenrakentavia ja kosteuttavia tuotteita, hiukseni ovat kuin sähköiskun saaneet. Ylihoidettuina ne rasvoittuvat tyvestä ja latva sojottaa silti mihin tahtoo. Tuulimyllyjä vastaan taitaa olla turha taistella, joten olen alkanut nauttia tämän kuontaloni erilaisista käsittelymahdollisuuksista.

Erilaiset letit ja punonnat helpottavat arjessa todella paljon, eikä silloin tarvitse käyttää muotoilurautoja kuivattamaan hiusta lisää. Reilusti Joicon kuivashampoota tyvelle ja siitä muotoilemaan! Viimeistelen hiukseni aina Joicon K-pak hiuskiinteellä sen sisältämän lämpösuojan ja kevyen pidon takia – seuraavana päivänä voi sitten huoletta käyttää muotoilurautoja eikä tarvitse pelätä että hiuskiinne palaa kiinni hiukseen.  

1. Hollantilainen letti

Eli ranskalainen letti väärinpäin. Tee sivujakaus ja letitä jakauksen isommalta puolelta päänmyötäisesti niskaan asti letti ottaen kaikki hiukset lettiin mukaan. Revi varovasti letistä yksi silmukka kerrallaan löysemmälle, näin saat kampaukseen rentoutta. Letin roikkuvan pään kiersin ruusukkeeksi korvan taakse nutturalle.

2. Hollantilainen letti pään ympäri

Tämä on sellainen vapaapäivän kampaus kun tukan täytyy olla nipussa ja poissa tieltä, mutta kuitenkin jotain ihan muutakuin perusponnari johon mä turvaudun ihan liian usein.

Koska hiukseni ovat suht pitkät, letti kiertää reilusti pään ympäri ja jakauksen yli. Siitä tulee ihan hauskannäköinen kampaus kun toiselle puolelle tulee kaksi lettiä rinnakkain.

3. Niskanuttura

Jaoin hiukset niskaan kolmeen osaan ja laitoin jokaisen kuminauhalla kiinni. Sen jälkeen kieputin hiukset itsensä ympäri ja revin punosta huolimattomasti löysälle. Kun olin tehnyt kaikille kolmelle osiolle saman, kieputin ne toistensa ympäri ja kiinnitin pinneillä niskaan.

4. Kalanruotoletti

Kalanruotoletillä saa hiukset sopivan rennosti ja löysästi kiinni jolloin ne eivät valu kasvoille töitä tehdessä. Aloitan usein letittämisen korvan korkeudelta jolloin lyhyimmätkin hiukset ylettyvät kiinni. Letin paksuutta ja tiheyttä  voi varioida mielensä mukaan letittämällä todella pienillä osioilla tai paksummilla osioilla,  jolloin letistä tulee enemmän tavallisen ranskalaisen letin näköinen.

5. Sotkunuttura

Tässäkin kampauksessa on hyödynnetty punontatekniikkaa. Punonta aloitetaan niskasta toiselta sivulta ja kiinnitetään pinnillä vastakkaiselle puolelle. Samaa toistetaan aina vastakkaisella puolelta aloittaen ylös asti niin kauan kuin hiusta riittää. Itselläni tuli rivejä 8kpl ja kampauksesta aika massiivinen. Siistin vimeistelyssä enimpiä hapsuja pinneillä kiinni jättäen kampauksen kuitenkin ilmavaksi.  

Tässä vielä lopuksi kuva mun tukasta normaalitilassaan. Kotona föönattu sileäksi fööniharjan ja Joicon Smoothing balmin kanssa ja työmatka tultu autolla. Se sileys ei sitte kauaa kestänyt 😂

Mukavia pyhiä kaikille!  T:J

Mainokset
Kategoria(t): Henkilökunta, Hiukset, Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s