Annikan kesälomaterveiset

Kesäloma 2013 tuli pidettyä jälleen perinteisesti vasta tammikuussa. Varmistaaksemme avomiehen kanssa kesälomakelit hyppäsimme lentokoneeseen ja suuntasimme Aasian lämpöön. Tällä kertaa matkakohteeksi arpoutui Singapore ja Bali.  Suorat lennot Singaporeen nappasimme jo syksyllä Finskin lentotarjoksista ja jatkolennot buukkailimme vertaa.fi kautta. Pari ensimmäistä yötä hotellista oli varattuna, mutta loppuloma olikin sitten auki. Olemme pitäneet tälläisesta tavasta matkustaa Aasiassa koska hotelleja löytyy aina ja paikkoja on paljon joissa käydä. Tälläkin kertaa kahden viikon lomamme hotellien loppusaldo oli 8:)

Singapore:

IMG_8808

IMG_8807

Menomatkalla levähdimme Singaporessa vain yhden yön. Olemme käyneet siellä aikaisemminkin ja päätimme vasta takaisin tullessa viettää siellä useamman päivän. Balin Kuta Beachille saavuimme seuraavana iltana.

Bali:

IMG_5608 IMG_5610

IMG_5619 IMG_5596

Hiekkarantoja, ystävällisiä ihmisiä, aurinkoa ja rentoa menoa. Balia ei turhaan kutsuta paratiisisaareksi…

Reilun kolmen miljoonan asukkaan Balin saari on Indonesian suosituin turistikohde. Vaikka turismi onkin valloittanut tietyt saaren osat, löytyy Balilta myös paljon alkuperäistä ja aitoa kulttuuria,

Balilainen kulttuuri ja eksotiikka ja aidosti ystävälliset ihmiset hurmaavat aitoudellaan. Balilainen ruoka on tunnettua aasialaisesta fuusiokeittiöstä. Kaikkea on tarjolla erittäin edulliseen hintaan. Ruoka on taivaallista ja palvelu rentoa.

Saarta ympäröi kauniit hiekkarannat jotka tarjoavat  hyvät mahdollisuudet surffaukseen. Puolen päivän kurssi neljän hengen ryhmässä hyvämaineisessa koulussa maksaa noin 40€ ja sisältää kaikki varusteet vaatteista lähtien.

Toisin kuin muualla Indonesiassa, suurin osa balilaisista on hinduja, mikä näkyy vahvasti kulttuurissa ja jokapäiväisessä elämässä. Balilaisella hindulaisuudella on kuitenkin aivan omat piirteensä verrattuna intialaiseen hindulaisuuteen.

Australian kanariansaariksikin kutsuttu Bali on ollut suosittu lomakohde jo pitkään, mikä näkyy paikoitellen alkuperäisen kulttuurin väistymisenä turismin tieltä. Liikenneruuhkat ovat hirveät pääkaduilla, turistikauppoja ja hierontaa tarjoavia liikkeitä on jokapuolella.Vaikka saari onkin pieni, aitoa balilaisuutta löytyy kyllä siirryttäessä hieman syrjemmälle pahimmista matkailijakeskittymistä.

Reppureissaajille ja surffaajille Bali on lähes pakollinen kohde. Myös perheet, pariskunnat ja kaveriporukat löytävät saarelta oman paratiisinsa.

Gili Trawangan:

IMG_8904

IMG_8917

IMG_8828 IMG_5772

IMG_5773

IMG_5761 IMG_5755 IMG_5729 IMG_5705 IMG_5656 IMG_5808

Kolmesta saaresta koostuva Gilin saarien suurin saari Gili Trawangan on monille Indonesian matkaajille tuttu pikkuparatiisi. Matka taitetaan saarelle Speedboateilla. Saaren ympärysmitta ei ole 7 km enempää joten saarella ei ole lupa ajaa minkäänlaisia moottoriajoneuvoja. Ainoat kulkupelit ovat jalat, polkupyörä ja hevosvankkurit.

Pienen paratiisisaaren hotelli ja ravintolatarjonta on runsas, mutta saaren länsipuolella ja sisäosissa löytyy vielä paljon kiinnostavaa tutkittavaa ja koskematonta luontoa. Paikalliset ihmiset asuvat sisämaassa. Vuohia, kanoja ja hevosia on lähes jokaisen kotipihalla.  Vedet ovat baliin verrattaen kirkkaampia ja snorklaaminen luonnistuu saarella moitteettomasti.

Me viihdyimme saarella erinomaisesti. Oma kokemus paikasta riippuu täysin siitä, mitä juuri sillä hetkellä etsii ja kaipaa. Rauhallisempaa paikkaa etsiville kaksi muuta Gilin saarta, Gili Air ja Gili Meno, ovat parempia vaihtoehtoja.

Ubud:

IMG_5870

IMG_5944 IMG_5863 IMG_5940 IMG_5854

IMG_5887

IMG_5865

Ubud ja sitä ympäröivä alue ovat loisto kohteita. Täältä löytää runsaasti perinteisiä käsitöitä ja muita ostosmahdollisuuksia, ja matkailija pääsee näkemään myös balilaisia tanssi- ja musiikkiesityksiä. Ubudista löytyy myös useita palatseja, temppeleitä ja museoita. Pääkaduilta syrjempään siirryttäessä Ubudissa näkee kauniit riisipellot jotka ovat kaivettu eri tasoihin. Tämä matkakohde oli yksi ehdottomista suosikeista reissullamme!

Bali sijaitsee hieman päiväntasaajan alapuolella. Lämpötila pysyttelee yli 20 asteessa ja kesällä kohoaa yli 30 asteeseen. Sadekausi on noin lokakuusta maaliskuuhun, jolloin pääsääntöisesti aamut ovat aurinkoisia, iltapäivällä kerääntyy pilviä ja ilta/yö sataa. Meidän retkellemme sattui muutamia rankkasateisia päiviä, mutta toisaalta sää pakotti tämänkin matkaajan hetkeksi rauhoittumaan pokkarin ääreen.

Bali on suhteellisen turvallinen lomakohde, mutta vuosina 2002 ja 2005 tapahtuneet pommi-iskut jättivät jälkensä Balin matkailuun. Normaali tarkkaavaisuus suurissa ihmisjoukoissa ja turistikohteissa on paikallaan taskuvarkaiden ja huijarien varalta.

Balin plussat ja miinukset

+

  1. Nauti rannoista ja kokeile surffausta.
  2. Tutustu paikalliseen kulttuuriin ja herkuttele Ubudissa.
  3. Käy snorklaamassa koralliriutoilla
  4. Koe Kuta Beachin hulina – erityisesti jos kaipaat yöelämää.
  5. Tee retki Gili-saarille.

  1. Balille ei ole suoria lentoja suomesta
  2.  Turistisesongin aikaan rellestävät Aussit
  3. Balin sadekausi ajoittuu suomen kylmimpien kuukausien ajalle
  4. Liikenneruuhkat; lyhetkin ajomatkat vievät aikaa
  5. Sadekautena kova merenkäynti (speedboatit eivät kulje kovalla merenkäynnillä)

IMG_6029  IMG_6040

A ja avec 😉

ps.  on se kumma kun ainoa onnistunut omakuva on sitten tietysti Mäkkäristä;) Pitäähän sitä kerran kunnon länkkärisafkaa reussulla saada ;D

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s