Urheilijan hiustenhoito

Vuosi vaihtui ja taas kuntosalit pursuavat uudenvuodenlupauksen tehneitä ihmisiä. Paljon liikuntaa harrastavien hiukset ovat kovalla koetuksella hikoilun, pesun ja föönauksen takia. Tässä postauksessa muutamia huomioita tammikuun superliikkujille:

20130509-163712.jpg20130509-163657.jpg20130509-163730.jpg20130509-163742.jpg

Hiukset tulisi pestä jokaisen reenin jälkeen aivan kuin ihokin. Oikeilla tuotteilla hiukset ja päänahka kestävät jopa päivittäisen pesun.

Ennen saunaa hiukset tulisi pestä puhtaiksi muotoilutuotteista ja kuumaan löylyyn mentäessä on suositeltavaa tehdä pyyhkeestä turbaani hiusten suojaksi.

Hiuksen hyvän kunnon säilyttämiseksi välineiden on myös oltava kunnossa. Harjoissa on oltava piikkien kärjessä olevat pallurat tallessa, harja tulee puhdistaa aika-ajoin hiuksista sekä muotoilutuotekertymistä (esim. fairy-vedessä). Sähkövempaimet, jotka ylikuumenevat ja sammuvat siitä johtuen, TULEE HEITTÄÄ ROSKIIN! Satsaa tehokkaaseen fööniin niin aikaa ei kulu kuivatessa. Hyvä fööni on pitkäikäinen.

Föönatessa kannattaa käyttää lämpösuojatuotetta alla. Älä myöskään revi hiuksia märkänä, äläkä föönatessa. Tähän loistava apu on Tangle Teezer joka olisi syytä löytyä jokaisen salikassista. Tangle Teezer selvittää märät kuin kuivatkin hiukset takkuuntumatta. Tanglen hinta on 14.90 €.

20140107-154429.jpg

Ulkoliikuntaa harrastavan kannattaa valita hengittävistä materiaaleista valmistettuja päähineitä. Pitkähiuksisen on suositeltavaa sitoa/palmikoida hiuksensa välttyäkseen huovuttumiselta. Paras ponnari on sellainen jossa ei ole metallista kiinnikettä joka katkoo hiuksia herkästi. Ennen lenkkipipon päähän laittoa hiuksiin voi myös suihkuttaa hieman jätettävää hoitoainetta sähköisyyttä poistamaan. Ja muistakaa pestä myös aika-ajoin ulkoilupäähineet!

20140107-203252.jpg

Pakkasten alkaessa huoneilma kuivuu ja hiusten sähköistyminen tulee ongelmaksi. Mitä enemmän kerrostat eri tuotteita hiuksiisi pesun jälkeen, sitä vähemmän hius on sähköinen. Useasti toimivampi ratkaisu on kerrostaa useampaa tuotetta pieni määrä kuin pursottaa yhdestä pullosta puolet.

Näin me kampaajat suosittelemme hiustesi kunnon sekä lookkisi takia:

1. Pesu shampoolla

2. Poishuuhdeltava hoitoaine

3. Anna hiusten kuivua hetki pyyheturbaanissa ( ei kuitenkaan liikaa, lyhyt tukkaiselle se on vain muutama minuutti)

4. Suihkuta hiuksiin jätettävä hoitoaine kauttaaltaan ja tyveen suihkuta esim. suolasuihke kohotusta ja pitoa varten

5. Levitä latvoihin hiusöljyä, se selvittää, antaa lämpösuojan ja poistaa sähköisyyttä (esim Joico Thermal oil)

6. Föönaus ja tarvittaessa suoristus ja tyvigreppi päälle

7. Kuivauksen jälkeen suosittelemme vielä lisäämääm hieman kuivashampoota tai hiuspuuteria sekä hieman kevyttä lakkaa. Näin hius pysyy ilmavana ja puhtaana jopa useita päiviä.

A&M

Kategoria(t): Hiukset, Tuotteet. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s