Juhannusterveisiä!

Oh hoh, olipas hieno juhannus! Meidän tiimi olikin jakaantunut juhannuksen viettoon pitkin poikin Eurooppaa. Tässä pieni kuvakooste Annikan juhannus reissailuista:)

Annikan Tallinna:

20130626-221132.jpg20130626-221143.jpg

Tuli vietettyä neljä päivää Tallinnassa ja täytyy kyllä myöntää, että näin koko kesäisen kaupungin aivan uusin silmin! Ihan mielettömän kaunis kaupunki! Löysimme aivan huippu ravintoloita, puistoja ja uusia kaupunginosia pois suurimmasta turistirysästä. Kiitos siitä kuului ystävälleni S:lle joka osasi neuvoa meitä lähtemään rohkeasti haahuilemaan ulos pois pääkaduilta:)

20130626-221201.jpg20130626-221214.jpg

Muutama kilometri vanhasta kaupungista löytyy vanha tehdasalue Telliskivi jossa on  pieniä ravintoloita, putiikkeja ja gallerioita. Rakennuksien ulkopuolesta ei olisi ikinä arvannut, mitä sisällä on! Mielenkiintoisia ravintoloita, jossa paljon tyylikkäitä tallinnalaisia! Hinnat Viron tyyliin halpoja, ruoka hyvää. Paikan päälle voi olla vähän vaikea löytää,  koska monet ravintolat ovat sisäpihoilla eikä niihin ole mitään kunnon kylttiä, mutta suosittelen etsimään ja yllättymään!

Myös yksi suosikkipaikoistani on ehdottomasti Rottermanni. Kyseessä on hiljattain uudisrakennettu kortteli, jossa on ykstyisasuntojen lisäksi kauppoja, ravintoloita yms. Rotermanni sijaitsee historiallisella Rotermann korttelilla, sataman, Viru aukion, ja vanhankaupungin välissä. Alueelta löytyy esim. Bull and Bear, Bershca ja Stradivarius kaupat joita ei suomesta vielä löydy.

Vanhan kaupungin pienet ja puikkelehtivat kadut sekä kauniit rakennukset ovat jo itsessään aivan ihania. Kerrankin kun aikaa oli menimme vain minne mieli teki ja löysimme putiikkeja ja puistoja kahviloineen. Suosittelen muille samaa samaa. Kuvia tuli taas otettua aivan liian vähän…

Yksi hauska tapa tutustua hieman eri tavalla uuteen kaupunkiin on laitta lenkkivaatteet ylle ja kirmasta pieni aamulenkki ennen hotelliaamiaista. Joka aamu lähdimme aina eri suuntaan ja yht äkkiä olimme lenkkeilemässä paikallisten kanssa mm. Tallinnan kulttuurikilomertillä. Maisuu muuten se hotelliaamiainen aivan jumalaiselle sen jälkeen:)

20130626-221255.jpg20130626-221245.jpg20130626-221540.jpg20130626-222341.jpg

Mm. tämä Kohvik Must Puudel (musta puudeli, Muurivahe 20) osoittauti aivan mielettömän kivaksi paikaksi. Sisustuksen neuvostotyylinen sekameteli kaikkine aikakuuden muistoesineineen antoi mielenkiintoisen ympäristön tyylikkäälle ruokailulle joka oli aivan uskomattoman halpaa ja hyvää. Talon kallein annos pihvi 6€ ja tomaattirisotto 4,5€. Palvelussa ei ollut myöskään mitään moitittavaa. Selkeästi paikallisten trenditietoisten ihmisten suosiossa.

Ostoksia tuli myös hieman tehtyä. Kävimme mm. Rocca al Maren ostoskeskuksessa jonne pääsi trolley busseilla keskustasta. Ostoskeskus oli siisti ja iso, mutta melkeimpä samat kaupat löydettiin keskustastakin. Stockan outlet siellä oli ja sieltä tarttui juuri toiveideni mukainen talvitakki mukaan:D No hei, tulee se talvi tänäkin vuonna! Kukaan muu ei voi olla näin ajoissa kun Räikkönen;)

20130626-221307.jpg

Enää muutama viikko ja sitten osaa Uniquen tiimiläisistä odottaa Lontoon koutumatka jälleen. Ihanaa lähteä! Huomaan jo odottavani innolla uutta. Uudet saksetkin odottavat käyttöönottoa joita olen vähän pantannut reissuun.

Nihkeän nahkeaaa viikon jatkoa teille!

A

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s