Ajatusmyrskyssä!

Taas on sen luokan brainstormia Räikkösellä, että heikompaa hirvittäisi. On se kumma kun asioilla on tapana tapahtua aina samaan aikaan. No mutta ei parane valittaa sitähän mä rakastan! Talvilomat siintää jo mielessä, tekisi mieli vaihtaa asuntoa, järjestää kesälle ulkomaille koulumatkaa, näytöstä, kuvauksia, putiikkiakin pitäisi pyörittää ja kisatkin olisi luvassa. Post-it lappuja löytyy jokapuolelta ja ne pitääkin mut järjissäni:)

Maaliskuun toisena viikonloppuna järjestetään jälleen alamme suurimmat messut suomessa, Helsinki Hair and Beauty. Tällä kertaa paikkana Finlandia talo. Uniquen tiimistäkin allekirjoittanut ja Krista ovat messuiluissa mukana sekä kilpailemassa ja Johanna organisoimassa tapahtumaa.

 

HAB2013 MAINOS 1200px x copy

Hiuskisoihin valmistautumisessa tärkein työ tapahtuu pääkopan sisällä. Mitä lähemmäs kisa tulee, sitä pitemmäksi muistilista kasvaa. Yön pimeinä tunteina epämääräisellä käsialalla rustattuja muistilappuja ja post-it lappuja alkaa löytyä joka paikasta. Joku toinen ehkä hankkisi vihkon mihin kirjaisi kaikki asiat ja kuljettaisi sitä mukanaan, mutta pysyypähän elämässä jännitys kun kokoajan on jokin lappu hukassa. HAH!

 

Kuva

Hiuskisoihin valmistautuminen lähtee ainakin minulla liikkeelle mallin valinnasta ja minkä tyylistä työtä haluan tehdä. Itse osallistun ns. ”Fashion sarjan” kisoihin joissa saa tehdä kaupallisen liiketyön eikä työtä ole kovin tarkkaan valmiiksi määritelty. Lavalla toteutetaan 30-45min. huomattava mallinmuutosleikkaus valitsemalleen mallille jolle värjäykset, pidennykset meikit yms. ovat jo valmiiksi tehty. Tällä tavalla niin sanotusti todistetaan, että juuri sinä olet työn tehnyt.

Koska kilpailuaika on niin lyhyt ja kuitenkin kokonaisuus ratkaisee on mallin vaate ja meikkivalinnoilla myös iso merkitys. Ennen kisoja selailen sadoittain uusia ja vanhoja muotilehtiä etsien inspiraatiota, haahuilen kaupungilla ja surffailen netissä. Kaikki keinot ovat sallittuja. Idea saattaa syntyä ihan mistä vain. Erääkin hiuskuvakisan idea lähti minulla take-away kahvimukista;)

Koska lavalla mallille on tapahduttava huomattava mallinmuutosleikkaus et voi mallisi hiuksilla reenata tulevaa kisaa varten. Minulla asiaan autta piirtäminen ja mielikuvaharjoittelu. Piirrän ja värittelen päitä paperille eri kulmista. Pohdin värien sommittelua, kokonaisuutta, mistä leikkaan ja kuinka paljon.

Viimeisinä päivinä alkaa vaatteiden sovitus, mekin reenaus ja kellottaiminen. Voin muuten kertoa, että jos 30 minutissa meinaa tehdä huomattavan mallinmuuotsleikkauksen, jossa ei ole ainuttakaan virhettä ei ole aikaa kovinkaan paljon fiilistelylle.  Kun kisakello pamahtaa käyntiin, sitten on tehtävä!

Tapanani on tehdä kaikki kilpailuun tarvittavat asiat itse. Tietysti hiukset, mutta myös meikki ja vaatteetkin. Kilpaileminen on minulle eräänlainen harrastus ja saanpahan itseäni syyttää tapahtui mitä tapahtui:)

Vielä on viikko aikaa ja toivotaan, että tulee hienot messut!

AKuva

 

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s